Fleurige Kade 2024

Enkele vrijwilligers

De Fleurige Kade beleeft alweer haar achtste bloeiseizoen.

Dit jaar zal het opnieuw nog mooier worden. De struiken en planten staan er prachtig bij. De drie kilometer druppelslang heeft zijn nut al bewezen. In het voorjaar van 2023 hebben we een heel droge periode gehad. Dankzij ons bewateringssysteem is het voor de planten probleemloos verlopen. We hebben de laatste lening van dit kostbare project af kunnen lossen met wel als gevolg dat de kas leeg is. Wanneer u ons, zoals in de afgelopen jaren is gebeurd, weer figuurlijk een bos bloemen zou willen geven van ca €20,- komen we er financieel wel weer uit! U kijkt dan een hele zomer lang naar prachtig bloeiende perken. Wij kopen van het geld weer nieuwe planten en gereedschap en betalen de elektriciteit voor de waterpomp.


Dankzij de inzet en creativiteit van ruim vijftien vrijwilligers blijft het er mooi uitzien. Verreweg de meeste vrijwilligers zijn al van het begin actief, dat geeft aan dat ze het leuk vinden om in een gezellige sfeer actief te zijn. Het is ook heel fijn dat we het afgelopen jaar er weer nieuwe vrijwilligers bij hebben gekregen. Henny Slokker is al acht jaar met plezier coördinator maar wil graag dat een ander komend jaar dit stokje overneemt. Hij blijft als vrijwilliger actief. Het is heel leuk werk dus biedt u aan!

Wij krijgen tijdens het werk vaak complimenten van toeristen en Doesburgers over deze succesvolle vorm van burgerparticipatie. Dus wanneer uw gezondheid het toelaat, bent u van harte welkom om (geheel vrijwillig) in de lente en de zomer op de eerste en derde donderdag van de maand, ‘s morgens een paar uurtjes met elkaar te werken in de bloemperken. Het is bijzonder dat we van het Kade- restaurant op de werkochtend een gratis kopje koffie of thee aangeboden krijgen!


Om met elkaar op deze manier samen aan de mooie perken bezig te zijn, is echt ontzettend leuk. Bovendien is het ook heel dankbaar werk, gezien de vele positieve opmerkingen van voorbijgangers.


Wij wensen u een zonnige fijne zomer toe!

de overleggroep

Graag uw bijdrage storten op

NL64 RABO 0319 751 546 tnv hslokker Fleurige Kade

Graag uw bijdrage storten op

NL64 RABO 0319 751 546 tnv hslokker Fleurige Kade

Terug naar boven
Contre Escarpe Doesburg